در این کارگاه آقای محمدجواد ربانی پارسا به عنوان مدرس حضور داشتند. ایشان در ابتدای جلسه مقدمه ای را در باب موضوع کارگاه ارائه نمودند و اظهار داشتند معنای ارتباط موثر برای یک روانشناس، در اصل همان حاصل ارتباط و تماس دو جانبه مشاور و مراجعه کننده است و مزایای زیادی در مهارت ارتباط موثر وجود دارد؛ به نحوی که گاهی به تبع یک ارتباط اصولی و مطلوب می توان تحولی در خصوصیات و ویژگی های فردی و اجتماعی و زندگی مخاطب ایجاد نمود و یک روانشناس زمانی می تواند یک مشاور خوب و اثرگذار باشد که تجربه لازم را داشته باشد و یا از یک متخصص مهارت های ارتباطی موثر را بیاموزد.
موضوع کارگاه، بحث بسیار مهمی است بویژه در شرایط فعلی که هم دانشجویان و هم اساتید با مشکلات عدیده ای مواجه هستند. مسائل و مشکلات روحی و روانی در هر سطحی باید از طریق اصولی و علمی برطرف شوند در غیر اینصورت این مشکلات می تواند به مسائل جدیدتر و جدی تری تبدیل شود که این امر روند مشاوره و درمان را مشکل می کند. ضمن اینکه ما اعتقاد داریم بیماری های روانی گاهی می تواند به طریق خاص خودش حالت اپیدمی و مسری هم پیدا کند، در اغلب اوقات خود فرد متوجه بیماری خود نیست، لذا در این زمینه باید فرهنگ سازی، اطلاع رسانی و آموزش های لازم به افراد داده شود.
ایشان سپس از حضار خواستند اهم مشکلات و مسائلی را که در ارتباط خود با افراد و مراجعان دارند مطرح نمایند تا در مورد آنها بحث شود.
سپس حضار به طرح مسائل و مشکلات پرداختند که اهم آنها به شرح زیر است:
1. چگونگی درک مفاهیم و منظور مراجعان
2. چگونگی برقرار ارتباط کارامد
3. سوال هایی پیرامون ابزار های ارتباطی
و...
همچنین در این جلسه بر روی موضوعات ذیل نیز بحث و تبادل نظر انجام شد. نحوه جلب اعتماد مراجعه کننده، تأکید بر ثبات عاطفی (هر لحظه یک جور نبودن)، پرهیز از افراط و تفریط و...
در پایان شرکت کنندگان گواهینامه حضور در کارگاه را دریافت نمودند.